fbpx

  Κλείσε ραντεβού

  • info@homemakers.gr
  • 210 2486487
  Οι Homemakers ανέλαβαν αυτή τη φορά ένα αρκετά δύσκολο Project για ανακαίνιση γκαρσονιέρας στους Αμπελόκηπους. Ωστόσο, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το συνολικό αποτέλεσμα. Η πλήρης ανακαίνιση του διαμερίσματος στην περιοχή των Αμπελοκήπων ήταν μια εργασία που προϋπέθετε μεγάλη προσπάθεια από μέρους της ομάδας μας, αλλά και καλή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορούν να κάνουν οι HOMΕMAKERS πριν και μετά

  Περιοχή: Αμπελόκηποι Διάρκεια: 2,5 μήνες
  ✔ Αποξηλώσεις
  ✔ Ανακαίνιση Μπάνιου
  ✔ Ανακαίνιση Κουζίνας
  ✔ Κατασκευή Ντουλάπας
  ✔ Πλακάκια Δαπέδου
  ✔ Δάπεδο Laminate
  ✔ Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
  ✔ Υδραυλικές Εγκαταστάσεις
  ✔ Εσωτερικές Πόρτες
  ✔ Πόρτα Ασφαλείας
  ✔ Κουφώματα Αλουμινίου
  ✔ Ελαιοχρωματισμοί

  Ο σχεδιασμός του έργου

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν η συνολική εικόνα του σπιτιού το οποίο δεν είχε λάβει την πρέπουσα προσοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν καταστραφεί σχεδόν όλοι οι χώροι του. Βασικό μας μέλημα ήταν να ξεχαστεί τελείως αυτή η εικόνα του χώρου και να μεταμορφωθεί σε ένα όμορφο και λειτουργικό σπίτι.Λόγω του μικρού του μεγέθους, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση χώρου και στην πρακτικότητα. Τα δωμάτια σχεδιάστηκαν εκ νέου προσεκτικά ώστε να αξιοποιούμε όλο το εμβαδόν τους! Έτσι, βρήκαμε έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους για να αυξήσουμε τους αποθηκευτικούς τους χώρους! Επιπρόσθετα, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος!

  Η υλοποίηση της ανακαίνισης

  Τοποθετήθηκε νέο δάπεδο laminate στο υπνοδωμάτιο και πλακάκια στο μπάνιο, στο δάπεδο της κουζίνας, του διαδρόμου και στο μπαλκόνι! Τα παλιά δάπεδα είχαν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς! Η κατασκευή ντουλάπας στο υπνοδωμάτιο ήταν παρέμβαση απαραίτητη, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι σε σπίτια λίγων τετραγωνικών είναι περιορισμένοι. Σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη επιλέχθηκαν τα υλικά και τα χρώματα των επίπλων της κουζίνας. Κινηθήκαμε σε φωτεινές αποχρώσεις του χρώματος της άμμου, με λευκό πάγκο και κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια. Το δωμάτιο της κουζίνας δεν είχε παράθυρο για να εκμεταλλευτούμε το φυσικό φως! Έτσι, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση της ευρυχωρίας με τα ανοιχτά χρώματα των υλικών.

  Η συνέχεια…

  Το μπάνιο ανακαινίστηκε ριζικά. Αποξηλώθηκαν τα πλακάκια του δαπέδου και των τοίχων και αντικαταστάθηκαν από μοντέρνες επιλογές σε γκρι αποχρώσεις! Πρόσθετο touch ήταν επίσης οι ανάγλυφες λεπτομέρειες! Η μπανιέρα αφαιρέθηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε ένα μοντέρνο έπιπλο μπάνιου με νιπτήρα. Τα είδη υγιεινής αντικαταστάθηκαν και στην εσοχή δημιουργήθηκε ντουζιέρα με πόρτα από τζάμι! Αυτό μας έδωσε πολύ όμορφο στυλ στο χώρο! Τα παλιά ξύλινα κουφώματα αντικαταστάθηκαν από αλουμινίου, απόφαση που βοήθησε τόσο στην εμφάνιση του διαμερίσματος, όσο και στην πρακτικότητα, καθώς προσφέρουν μόνωση από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο θόρυβος της πόλης, οι καιρικές συνθήκες, κ.α.  Οι νέες πόρτες στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, όσο και η πόρτα ασφαλείας συμπληρώνουν την ανακαινισμένη εικόνα του οικήματος. Τέλος, η ομάδα των Homemakers προχώρησε σε ελαιοχρωματισμούς σε όλο το διαμέρισμα και η όψη του έχει πλέον αλλάξει εντελώς.

  Οι σκέψεις του ιδιοκτήτη

  Το αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένους τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και την ομάδα των Homemakers, και εμείς τους ευχαριστούμε ξανά για την εμπιστοσύνη τους! Μπορείτε να δείτε τα σχόλια του Ιδιοκτήτη εδώ: “Έκανα ολοκληρωτική ανακαίνιση σε γκαρσονιέρα 32 τ.μ. Η πρώτη επαφή με τον κ. Μάρκο ήταν πολύ καλή και μας έδωσε λύσεις εκεί που άλλοι μας έλεγαν ότι δεν γίνεται. Η προσφορά, πήρα από αρκετούς, ήταν πάρα πολύ καλή (όχι η πιο οικονομική αλλά η καλύτερη σε σχέση με αυτά που προσφέρει) και το κυριότερο μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά. Η επιλογή των υλικών και τα 3D σχέδια κουζίνας και μπάνιου που μας έκανε η Μαρία και η Δανάη ήταν καταπληκτικά και μας βοήθησαν πάρα πολύ στην τελική επιλογή. Ήταν υπομονετικές και οι συμβουλές τους καταληκτικές. Οι εργασίες άρχισαν 1 μήνα και 10 μέρες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού με συμφωνημένη διάρκεια 2 μήνες και μια εβδομάδα.

  Στη συνέχεια…

  Επειδή ήμουν παρών σε κάθε εργασία έχω πλήρη εικόνα: Ο υδραυλικός (Γιώργος) ήταν άψογος από κάθε άποψη με προσοχή στη λεπτομέρεια και έδωσε λύσεις εκεί που άλλες εταιρίες μου έλεγαν ότι δεν γίνεται. Ο ηλεκτρολόγος (Βασίλης) ήταν καταπληκτικός, γρήγορος με προσοχή στη λεπτομέρεια και πρόθυμος σε ότι ζήτησα πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο πλακάς ήταν επίσης άψογος με σωστή δουλειά στις ρήσεις, στα χτισίματα αλλά και στην τοποθέτηση των πλακιδίων. 

  Οι εσωτερικές πόρτες τόσο στα υλικά όσο και στην τοποθέτηση πάρα πολύ καλές. Η πόρτα ασφαλείας έτσι όπως έπρεπε και μάλιστα 2-3 γείτονες μου ζήτησαν πληροφορίες για να βάλουν ίδια. Τα ξύλινα κομμάτια (ντουλάπα, κουζίνα) ήταν όπως ακριβώς τα ήθελα (και καλύτερα) και η τοποθέτηση ήταν υποδειγματική χωρίς απολύτως καμία κακοτεχνία όσο και αν έψαξα να βρω. Το κούφωμα αλουμινίου με τη σήτα και το ηλεκτρικό ρολό απλά καταπληκτικό και στην ποιότητα και στην τοποθέτηση. Το laminate πάτωμα με σωστή τοποθέτηση και προσοχή στις γωνίες. 

  Τα βαψίματα

  Στα βαψίματα όμως έγιναν αρκετές κακοτεχνίες από μη σωστό σπατουλάρισμα και στοκάρισμα σε διάφορα σημεία. Μετά από παρατηρήσεις μου ήρθαν άλλες 2 φορές οι μπογιατζήδες ώστε να διορθώσουν τους τοίχους που δεν έφτιαξαν σωστά και τελικά να γίνει όπως πρέπει. Ο συντονισμός του έργου από τους εργοδηγούς ήταν σε γενικές γραμμές καλός. Θεωρώ ότι η επίβλεψη των εργασιών έπρεπε να ήταν καλύτερη, ώστε να εντοπίζονταν πιο γρήγορα τα μερεμέτια από τους ίδιους και όχι από εμένα. Επίσης η παράδοση του έργου έγινε με καθυστέρηση 21 ημερών (εδώ πρέπει να γίνει βελτίωση). 

  Σύνοψη για την ανακαίνιση

  Αξίζει να αναφέρω ότι ο εργοδηγός (Δημήτρης) ήταν πάντα πρόθυμος να απαντήσει και να ακούσει τις τυχόν παρατηρήσεις μου και έφερε τους τεχνίτες ξανά και ξανά σε ότι και αν του ζήτησα. Επίσης μου άλλαξε με μεγάλη προθυμία και χωρίς δεύτερη κουβέντα κάποιες αστοχίες υλικού όπως το τζάμι του μπαλκονιού, ένα φθαρμένο σοβατεπί και το καπάκι της λεκάνης. Τέλος ο Λεωνίδας που ήρθε στο τέλος για να φτιάξει οποιαδήποτε λεπτομέρεια του υπέδειξα ήταν καταπληκτικός, λεπτομερής και πρόθυμος, δίνοντας λύση σε οτιδήποτε και αν του ζήτησα.Τελική εντύπωση: Η αλήθεια είναι και αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ πάνω των προσδοκιών μου και τα σχόλια όσων το είδαν ήταν διθυραμβικά. Παρέλαβαν ένα αχούρι και το μετέτρεψαν σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα που όλοι θα ονειρεύονταν να μείνουν. Νοικιάστηκε αμέσως και σε τιμή διπλάσια από αυτή που θα έπιανε πριν την ανακαίνιση. Είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσω ξανά την εταιρία και σε άλλες ανακαινίσεις στο μέλλον.

  Ευάγγελος Σακαρίκος